Weercijfers van Woensdag 16 September 2020

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2020-09-16  
 24.6  
 8.5  
 4  
 17.4  
 droog  
 9.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 noord
 1018
 1021
 49
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Meer bewolking droog en niet meer zo heet. De kans bestaat de de temperatuur rond of na het weekend weer wat omhoog gaat.

Losser 16 September 2020 07.41 uur.

Gisteren

In de registratie van het windstation zag ik gisteravond dat het in 24 uur het bijna niet heeft gewaaid. Gisterochtend om elf uur zag ik de eerste registratie om dan overdag toch nog weer enkele keren uit te vallen. Daardoor kon het tuineffect hier tussen de woningen volop zijn werk doen. De temperatuur is dan voor september tot de ongewone hoogte van 33.2 graden opgelopen. Twente bleef wat achter met 32.1 graden en daardoor is het dag record met bijna 3 graden verbeterd. Het is de warmste septemberdag uit de reeks geworden zie hiervoor ook het grafiekje. Het was voor Twente de 13e tropische dag van dit jaar. Van deze bijzondere weerdag toch maar een grafiekje gemaakt en de datebase bijgewerkt.

Mooi samengevat door Peter de Vries

Een memorabele dag. Er is een 5de maand toegevoegd waarin het ergens in ons land 35 graden is geworden. Dat is eerder gebeurd in de maanden mei, juni, juli, augustus en nu dus ook in september. Die 35,1 graden in Gilze Rijen is qua zeldzaamheid te vergelijken met de 40 graden van vorig jaar 25 juli. De modellen hadden het verwacht, er konden nl. 2 graden opgeteld worden door de gortdroge grond in Z-Nederland. De verwachting voor normale omstandigheden was al 33 graden. Aan de grond werd het er zelfs 37 graden.  

Hoe gaat het nu verder

In de luchtdruk verdeling veranderd niet veel. Maar de wind gaat door het nieuwe hoog tijdelijk om naar het noorden waardoor het niet meer zo heet wordt. Omdat de luchtdruk zuidwestelijk van ons lager blijft zoekt de wind de oosthoek op hierdoor is er voorlopig geen plaats voor de neerslag in de verwachting. De kans b bestaat zelfs dat tijdens het weekend de maxima weer in de buurt van de 25 graden kom en te liggen. Prachtig weer voor boeren  burgers en  buitenlui maar de natuur heeft voorlopig nog het nakijken. Johan Effing

https://climate.nasa.gov/interactives/climate-time-machine

https://edition.cnn.com/2020/09/15/weather/antarctica-pine-island-thwaites-glacier-climate-intl-hnk/index.html


 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

https://www.climate.gov/news-features/blogs/enso/do-you-know-el-ni%C3%B1o-has-little-brother

https://webcam.nl/youtube/

https://webcam.nl/Gran_Canaria/ultraHD-PTZ-camera/Playa_del_Ingles/

Weerpagina met alerlei grafiekjes over het toekomende weer

Oproep / mededeling

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Ben nu blij dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan. Zelf begin ik er niet aan er gaat me veel te  veel tijd in zitten en ik heb er de handigheid en de kennis niet voor. Mijn E-mail adres is te vinden onder contact.


Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen september Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php