Weercijfers van Dinsdag 03 November 2020

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2020-11-03  
 12.5  
 6.5  
 5.6  
 9.6  
 droog  
 7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 17
 S
 1020
 1019
 63
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog een kleine kans op een bui, veel zon en een normale november temperatuur.

Losser 3 November 2020 07.55 uur.

Hogedruk gaat het weer beheersen

Na de net niet hoogste november temperatuur vandaag een gewone dag met een min of m eer normale november temperatuur. De komst van een groot Europees hogedrukgebied met waarden tot boven 1040 hPa gaat het weer beheersen. Het lijkt later zelfs een fiaal boven noord Europa te krijgen. Zag zelfs aan het einde van de perioden leden tot onder het vriespunt dalen. Dat wil nog niet zeggen dat we dan een vroeg winterprikje tegemoet gaan. Maar de kans lijkt toch wel iets groter te worden. Ook in deze tijd van klimaatverandering zou dit nog best kunnen als alle dubbeltjes maar de goede kant opvallen.

De mooiste novemberwinter

De mooiste november winter die ik heb meegemaakt was die van 1965 Vrijdags was er nog niets aan de hand en maandags vroor het bij een krachtige oostenwind al bijna matig. 14 dagen hebben we toen in het vorstverlet ge gelopen. Iedereen was blij toen we weer aan het werk kon den want er was ook toen een grote woning noodt en de vorstverlet uitkering was bijzonder laag.

Gisteren

De afgelopen 24 uur geen nieuw november record maar wel met 19.5 graden een nieuw datum record. Of het etmaal gemiddelde ook gebroken is daar ko men we in de loop van deze morgen wel achter als de uitkomst van de Twentse registratie op het net staat. We beleefden een bijzonder boeiende weerdag met heel klein knipoogje van de zon, 0.1 uur. November is wat de neerslag aangaat goed begonnen met 6 mm. Een prachtige dag om de tuin goed aan de pakken. Ze ziet er nu kaal uit en kan aan de winterslaap beginnen. Aansluitend de november grafiek van de maxima in november. Klik hier voor de maxima van november zoals die hier in de database staan. Derde kolom.


 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen november Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php