Weercijfers van Zondag 15 November 2020

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2020-11-15  
 17  
 8.8  
 7.9  
 13.3  
 12.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.3
 helder
 22
 SSE
 1001
 1008
 65

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder zacht met vanmiddag regen en veel wind.

Losser 15 November 2020 07.55 uur.

Nieuw datumrecord op komst?

Vandaag moeten we de temperatuur maar even blijven volgen mocht het maximum over 16.2 graden uit 1986 heen gaan dan kunnen we het tweede warmte record van deze maand bij schrijven. Want we liggen voor de zoveelste keer onder een lange zuidelijke stroming die tot ver in het poolgebied reikt. Gisteren heb ik geprobeerd dit te laten zien dat is niet gelukt. Daarom probeer ik het vanmorgen nog maar een keer. Met deze lange zuidelijke stromingen hebben we de laatste jaren steeds vaker te maken. Meestal levert het wel een warmterecord op.

Later ook winterse buien?

Jaren geleden wilde het nog wel eens tot onweer met zware buien komen maar dat gebeurt in onze omgeving steeds minder vaak. Vanmiddag wordt deze warme zuidelijke stroming even doorbroken aan door een actief regengebied en veel wind.  Dit spel in de atmosfeer lijkt zich in het midden van de week nog een keer te herhalen. Daarna gaat de temperaturen naar beneden en het volgende weekend zijn we overgeleverd aan depressies met koude lucht dan zouden de eerste winterse buien van deze winter naar beneden kunnen komen. Het wordt er dus niet aangenamer op.

Gisteren

Na een zeer zachte nacht- waarbij de temperatuur hier in de tuin niet onder 10 graden kwam volgde een zeer zachte dag. Na wat regen 0.7 mm liep de temperatuur bij flink wat zon op naar ruim 15 graden Tijd om eens weer op de fiets te stappen. Zag onderweg dat de Snoeiynksbeek nog steeds droog staat. Met bijna 11 mm over de eerste helft van november blijft het in neerslag tekort onverminderd groot. Vanavond de database via Window 7 weer eens van een update voorzien. Daarbij is het grappig dat er ook voor Window 7 nog steeds updates binnenkomen.

https://www.weer.nl/nieuws/2020/nieuw-warmterecord-op-spitsbergen

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.


Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen november Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php