Weercijfers van Maandag 16 November 2020

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2020-11-16  
 11.9  
 7.7  
 6.8  
 9.8  
 3.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.9
 helder
 13
 SSW
 1017
 1016
 84

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog vrij veel wind maar de kans op een bui is niet groot.

Losser 16 November 2020 07.40 uur.

Aanvankelijk nog erg zacht wisselvallig weer

Aan de dieprode kleur was vanmorgen te zien dat het hogedrukgebied op de oceaan in blakende toestand verkeerd. Het zachte weer met veel wind houdt daardoor aanvankelijk nog aan. Maar in de tweede helft van de week donderdag - vrijdag gaat er toch iets veranderen want dan wordt er koudere lucht aangevoerd waarin misschien wel winterse buien mee drijven. Als we eenmaal in deze koudere lucht zitten en het opklaart omdat dan de luchtdruk gaat stijgen dan kan het in de nachten zo enkele graden gaan vriezen. Dit is dan heel normaal voor de tweede helft van november. Meestal zien we dat tegen het einde van de novembermaand wel gebeuren. Tegen het einde van de maand lijkt het met de luchtdruk boven west Europa een chaos te worden, het springt alle kanten op.

Gisteren

Een ouderwetse weerdag, eerst de spanning hoe hoog zal de temperatuur oplopen. Weerstation Losser 17.2 graden Twente haalde 17 graden. En gisteravond om 20.00 uur heb ik 12.2 mm kunnen aftappen. Tijdens de frontpassage schoot de wind uit naar bijna 19 meter per seconde. Na de meting van gisteravond regende het nog, daar komt dus nog wat bij. (0.4 mm vanmorgen) De temperatuur was onderuitgegaan naar 10 graden. Heb eerder vandaag twee grafiekjes gemaakt van de twee reeksen die ik al jaren bij hou. Ze laten duidelijk zien hoe het er met de cijfers van de reeksen ervoor staat en wat er vandaag is gebeurd.

Twee linkjes, eentje met beelden uit de winter van 1978- 1979 De tweede link gaat over het weer wat er verwacht kan worden rond het jaar 2100 Dit is met de mobile telefoon op te vragen na een app te hebben gedownload.

https://www.youtube.com/watch?v=smN5ZoY1Zic

https://tyndall.ac.uk/news/new-app-allows-users-explore-how-global-warming-changes-their-cities%E2%80%99-climate Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen november Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php