Weercijfers van Donderdag 14 Januari 2021

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2021-01-14  
 1.3  
 -5.3  
 -7.4  
 0.5  
 droog  
 1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 12
 nnw
 1021
 1018
 95
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Van het noordoosten uit opklarend en wat zon waarna het kouder wordt.

Losser 14 Januari 2021 07.51 uur.

Gisteren

    Vandaag geen optimistische geluiden uit Losser, ernstig is het niet maar wel vervelend. Gistermiddag een poging ondernomen om de oude Vantage Pro te resetten. Lukte niet. De computer wilde nadien geen verbinding meer maken met het weerstation. Vandaag nog weer een poging ondernemen. Het weer viel mee maar een enkel licht buitje 0.8 mm. De temperatuur haalde net de 5 graden als ik het goed heb overgenomen na naburige weerstations. Zoals gezegd en zijn er op het ogenblik veel vervelende ontwikkelingen.

Vanmorgen

Het is toch wel een beetje vreemd om geen goed werkend weerstation op het weerkamertje te hebben. Gisteren heb ik het weerscherm van de site gehaald omdat het een ander niet goed werkte. Het doet wel een beetje vreemd aan om geen actuele weergegevens van je eigen station bij de hand te hebt. Maar na enkele klikken met de muis je hebt de goede cijfers op het scherm. Hoe ik hier nog mee verder ga dat moet ik de komende dagen maar eens met me zelf overleggen. Eigenlijk zou het na zoveel jaren ook wel eens een keer iets minder kunnen. Maandag word ik 86 jaar heb dus al heel wat strenge winters   meegemaakt

En nu nog even het weer.

Het is misschien wel een geluk bij een ongeluk dat het nu niet flink gaat vriezen en Nederland voorlopig niet op de schaats komt. Zie het al gebeuren dat ijsbanen niet open mogen vanwege het besmettingssgevaar van het coronavirus. Maar zoals we gisteren al schreven is er en blijft er nog van alles mogelijk in februari. Nu het er op lijkt dat het koudste deel van het noordelijk halfrond zich richting Noord Rusland en west SiberiŽ gaat verplaatsen. We blijven het volgen. Johan Effing

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

(9) The Siberian Times (@siberian_times) / Twitter

https://live.webcam.nl/youtube/

(178) WebCamNL - YouTube

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen januari Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php