Weercijfers van Dinsdag 19 Januari 2021

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2021-01-19  
 10.1  
 4.1  
 3.9  
 6.8  
 18.7  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonl,
 19
 zw
 1015
 1003
 86
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog geruime tijd regen maar ook enkele droge perioden en veel wind.

Losser 19 Januari 2021 08.18 uur.

Allemaal Bedankt

Vanmorgen wil ik beginnen iedereen bedanken voor de vele felicitaties die via de email het gastenboek WhatsApp zijn binnengekomen. Gisteravond toen we even met een van de kinderen bij elkaar zaten werd het zelfs even hectisch toen de vaste telefoon en de slimme telefoon gelijktijdig overgingen. En vanmorgen klonk er nog marsmuziek vanuit de woonkamer. De stereo-installatie had  kennelijk heel de  nacht aangestaan en de draad weer opgepakt.. Het was toch een beetje een vreemd begin van de dag, na die vreemde verjaardag van gisteren.

Zeer wisselvallige natte en winderige periode

Zoals altijd vanmorgen weer de gang naar de regenmeter gemaakt. Kon weer ruim 6 mm bij het januari totaal optellen. Daar lijkt het niet bij te blijven een tijdvak met zeer wisselvallige weer afwisselend hoge een lagere temperaturen met veel wind komt op ons af. De Russische Beer die de afgelopen dagen op ons afkwam word zelfs, als de prognoses uitkomen tot achter de Oeral terug gedrongen. Dus geen herhaling van 1929 of 1956 waar zelfs al over geschreven werd.

Gisteren

Ondanks de gure wind gistermiddag en mijn 86e verjaardag, er kwam toch  niemand door de corona crises, toch even op pad geweest. Was niet de enige rond de Zandbergen in  Losser, want er waren opvallend veel wandelaars onderweg. Tijdens de invallende duisternis begon het te regenen na nog een paar plaatje van de kale januari natuur en de Dinkel te hebben gemaakt. Weercijfers heb ik nog niet want de oude Vantage Pro is nog steeds offline. De kans wordt steeds groter dat er na de vaccinatie een andere voor in de plaats komt.  Begin steeds voorzichtiger te worden nu er iemand in de buurt aan corona is overleden. Het komt toch steeds dichterbij. Laten we het voorlopig maar mooi kalm aan gaan doen.

Dinkel 18 januari 2021

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

(9) The Siberian Times (@siberian_times) / Twitter

https://live.webcam.nl/youtube/

(178) WebCamNL - YouTube

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm heb ik weer  van het blad verwijderd. Omdat het station sinds enige tijd niet  goed meer functioneerd. Door de conora crises kan ik niet iemand vragen om mij achter de computer assisteren. Laten we het daarom maar rustig aandoen en het ons niet te moeilijk maken.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen januari Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php