Weercijfers van Donderdag 21 Januari 2021

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2021-01-21  
 11.5  
 5.1  
 5  
 7.9  
 1.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.2
 helder
 25
 zw
 984
 990
 67

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Langzaam aan ietsje kouder, veel wind en nog een enkele bui.

Losser 21 Januari 2021 07.52 uur.

Veel wind

De afgelopen nacht is een buienlijn behorende bij een zeer diepe depressie beneden de 960 hPa boven de noordelijke Noordzee naar het oosten getrokken. Hierbij schoot de wind op Twente uit naar ruim 17 meter per seconde dat is dikke kracht acht. Kan nu niet vergelijken omdat het weerstation offline is. Het Sylphide project van het VWK brengt dan uitkomt hier kun dan prachtig de waarden zien van vele amateurstations. Deze depressie blijft de komende dagen het weer beheersen. In de achterkamer stroomt op hoogte zeer koude lucht over ons uit waar enkele winterse buien in voor kunnen. Het blijft voorlopig zeer wisselvallig en overgang naar winterweer is niet aan de orde. De gang naar de regenmeter leverde vanmorgen 1.7 mm op.

Gisteren

Ook gisteren op Twente met 10.5 graden weer een temperatuur in de dubbele cijfers. Een echt lichtpuntje was in deze zware tijd, dat de zon ruim een uur tevoorschijn kwam. Na de middag betrok de hemel en vielen er enkele spatjes. Volgens de nieuwe normalen kan de zon in januari bijna 60 uur schijnen daar lijkt het met 14.5 uren nog niet veel op. Gistermiddag eindelijk weer eens een uurtje op de fiets weg van al die vervelende berichten. Onderweg toch maar paar plaatjes gemaakt. Op sommige plaatsen beginnen de mollen actief te worden.

Het weer in de Twentse Almanak

Op mijn verjaardag heb ik een Twentse Almanak cadeau gekregen. Vroeger in de jaren vijftig waren we gek op dit kleine boekje. We waren vooral nieuwsgierig naar de weerspellingen waar natuurlijk iets van uitkwam en het zoekplaatje. Ze hebben me zelfs eens keer benaderd om aan deze weersvoorspellingen mee te werken maar dit zag ik helemaal niet zitten. Ook nu in 2021 staan er nog leuke weersvoorspellingen en overzichten in. Als de hun prognoses uitkomen gaan we februari nog een paar degen met winterweer tegemoet. Vooral rond 13 en 16 februari moet het nog tot matige vorst komen.

molshopen

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

(9) The Siberian Times (@siberian_times) / Twitter

https://live.webcam.nl/youtube/

(178) WebCamNL - YouTube

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm heb ik weer  van het blad verwijderd. Omdat het station sinds enige tijd niet  goed meer functioneerd. Door de conora crises kan ik niet iemand vragen om mij achter de computer assisteren. Laten we het daarom maar rustig aandoen en het ons niet te moeilijk maken.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen januari Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php