Weercijfers van Dinsdag 23 Februari 2021

 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag morgen en overmorgen nog lente in februari!

Losser 23 Februari 2021 07.57 uur.

Winter 2020 - 2021

Nog een kleine week in februari en de meteorologische winter zit er dan alweer op. Daarom heb ik van morgen al even gekeken van hoe de bijna afgelopen winter kan eindigen. Deze staat nog op een gemiddelde van 3.4 graden. Kijken we dan even naar de nieuwe gemiddelden voor een winter dan staat dit op 2.7 graden. Met het huidige zachte weer lijkt deze winter dan als zacht de historie in te gaan. Klik hier voor de pagina met een historisch overzicht van de winters.

Gisteren

Gisteren de warmste 22 februari ooit, met 16.8 graden op Twente ging de temperatuur ruim over 14.4 graden heen uit 1966 Het tweede datum record van 2021 Doordat er in de hogere atmosfeer nogal wat stof werd meegevoerd bleef het aantal uren zon ruim 2 uur achter bij zondag. Een grote mand met wasgoed was aan het einde van de middag kurkdroog.  Verder was er gisteren nogal wat mis voelde mij niet zoals het hoorde en was even in Oldenzaal voor een medisch onderzoek. Geen beste dag zullen we maar zeggen. Vanmorgen weer de oude.

Hoe gaat het nu verder?

We gaan eerst nog een paar zeer zachte dagen tegemoet met misschien nog wel een paar datum records. Tegen het einde van de week wordt het koeler door een draaiing van de wind naar meer westelijke richtingen. Veel neerslag lijkt er daarbij niet bij te gaan v allen. Vervolgens lijkt er dan een nieuw hogedrukgebied te ontstaan boven ScandinaviŽ. We gaan dan een weertype tegemoet dat beter past bij de tijd van het jaar. Met misschien wel lichte vorst in de nachten en misschien wel met schrale droge oostenwinden zoals dat vroeger ook wel eens gebeurde begin maart. Lenteverwachting 2021: opnieuw droog, zonnig en warm? - Weer.nl


 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

(9) The Siberian Times (@siberian_times) / Twitter

https://live.webcam.nl/youtube/

(178) WebCamNL - YouTube

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm heb ik weer  van het blad verwijderd. Omdat het station sinds enige tijd niet  goed meer functioneerd.

Door de conora crises kan ik niet iemand vragen om mij achter de computer assisteren. Laten we het daarom maar rustig aandoen en het ons niet te moeilijk maken.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen februari Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php