Meteen naar de inhoud

augustus 2022

Nog steeds geen veranderingen

Heb ergens eens gelezen de wind zit aan het oosten gekluisterd dit zal ook in de eerst dagen van september niet veranderen. De luchtdruk blijft hoog ten noorden van ons en laag te zuidwesten Ierland. Hierin lijkt vooreerst nog geen verandering te komen. Misschien dat het begin volgende week haar invloed zich wat verder in onze richting uitbreidt. Later kan het dan nieuwe energie krijgen door een tropische storing die dan op de weerkaartje zichtbaar wordt. Veel veranderingen waren er vanmorgen voor morgen bij de start van de herfst niet te zien. Ons vandaag maar eens voor bereiden over een terugblik ver de achter ons liggen zomer en de oogst maand.

Gisteren

Tussen de woningen 25.6 en op Twente geen zomerse dag 24.8 graden. Een prachtige augustus dag en vooral niet te warm. Heerlijk weer voor een uurtje op de fiets. De natuur ziet er verdord uit zoals we dat al veel vaker hebben gezien in droogteperioden. De mais staat er wel verdord bij maar toch iets beter dan in andere droogteperioden. Zeer slecht zien sommige weiden eruit, bijna geen gras, zie ook de foto. Maar enkele dagen met regen en alles ziet er weer heerlijk groen vooral als ze met drijfmest geïnjecteerd zijn. Kan mij de hittegolven uit midden jaren negentig nog herinneren, werden deze niet gevolgd door perioden met grote wateroverlast waardoor bijna een deel van Nederland onder water liep.

Wie de neerslag cijfers aan het einde van de maand altijd naar mij opstuurt die kan daar gewoon mee doorgaan. Als het lukt met de nieuwe site dan komen de neerslagstations terug.

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/forse-zeespiegelstijging-niet-meer-af-te-wenden-door-zombie-ijs