Meteen naar de inhoud

december 2022

Zeer zacht het nieuwe jaar in.

Gisteren

Met de regen is het hier gisteren best meegevallen, maar 0.6 mm Nog geen toptemperaturen voor de tijd van het jaar. Het werd op beide stations Twente 9.4 en weerstation Losser 9.6 graden. Gistermorgen voor het eerst sinds lange tijd weer eens met Albert achter de computer gezeten. We hebben een groot aantal bestanden op de nieuwe site gezet. Aan mij nu de eer om er foto’s aan toe te voegen. Sommige bestanden zijn meer dan 20 jaar oud. Hier heb ik nogal wat werk mee. Leuk voor de bezoekers is dat het oude gastenboek weer terug is. Of ik alles nog weer aan de praat krijg dat is afwachten want WordPres lijkt niet eenvoudig te zijn.

Natte oudejaarsdag

Vanmorgen kon ik dan eindelijk de dubbele cijfers 14.6 mm van de neerslag aflezen. Vanmorgen om 07.00 uur stond de teller op 72 mm wat ongeveer de normale hoeveelheid is voor december maand. Hier kunnen vandaag nog nodige mm bijkomen. Of het vandaag ook 16 graden wordt dat moeten we maar afwachten. Een nieuw datum record moet ervoor vandaag dacht ik wel inzitten. Ook verleden jaar was het met de jaarwisseling boterzacht. Het is toch wel erg toevallig dat de weer op dezelfde dag gebeurd als verleden jaar.

Winter verder weg dan ooit.

Voorlopig blijft de winter op grote afstand. Op de meeste kaartjes zien we boven het Middellandse-zeegebied hogedrukgebieden liggen. Aan de noordflank blijft de ene na de andere depressie van west naar oost trekken met af en toe veel wind en regen. Hieraan lijkt voorlopig geen eind aan te komen. 2023 schijnt dus nat en zacht te beginnen. Tot slot voor iedereen een mooie overgang naar 2023 en een gezond begin.

Plaatje uit een van de oude artikelen.