Meteen naar de inhoud

Weinig verandering

Gisteren

Hogedruk deelt hier weer de lakens uit in de atmosfeer. Toen ik gistermorgen wat boodschappen had gedaan voelde ik pas dat de wind was omgegaan naar het noordoosten. Deze voelde ouderwets koud aan ondanks dat het gistermorgen bijna niet vroor. De temperatuur kwam niet ver boven het vriespunt uit. Kan me herinneren dat we dit vroeger ook wel eens hebben meegemaakt. Het was bij elkaar genomen geen beste dag voor de groene energie. Geen zon en hard waaien deed het ook niet.

Omega blokkade

Of hogedruk nu 1037 hPa veel invloed heeft op de gezondheid van de mens dat weet ik niet maar ik werd vanmorgen weer eens lekker op tijd wakker. Dan heb je volop de ruimte om het weer te volgen en nadeel is dat dan veel weer nieuws dan nog niet op het net staat. Een blik op de weerkaarten leert dat er een groot hogedrukgebied is ontstaan dat allerlei storingen met wind regen en vorst op grote afstand houdt. Dit lijk bijna heel de week te gaan voort te duren. Eerst begin volgende week zit er weer wat regen in de modellen.

Slot op de atmosfeer

Hogedrukgebieden in deze tijd van het jaar zorgen nogal eens voor een slot op de atmosfeer. Hogerop in de atmosfeer is het dan warmer me het gevolg dat er een inversie ontslaat welke soms zeer hardnekkig kan zijn. Dan kijk je soms dagenlang tegen een grijze atmosfeer aan. Als je in de zomer zo’n ontwikkeling hebt dan kan het voor mooi zonnig weer zorgen maar zo ver is het nog lang. Je zou het nu a duurzaam weer kunnen omdat er weinig energie wordt opgewekt. Er staat immers weinig wind en de zon schijnt niet.

Weerkaartjes Ventusky
 Johan Effing | Facebook
 
https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4https://twitter.com/Johaneffing
Site Nullschool. Noordpool gebiedHet weer met Google
http://weerslag.nl/ radar beelden Europa
Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)Meteogram voor Losser Free Meteo
Verzameling pluimen 15 dagen WeerplazaJan Visser weer
https://www.vwkweb.nl/
Seizoen verwachting ECWMF
Actuele temperatuurkaart Weerplaza https://www.mscha.org/knmi
/summer.cgi?station=260

Meteogram voor Gronau Westfalen10 minuten registratie Twente Weerplaza
Actuele wolkenloop NederlandHet weerkanaal van Kai Zorn
Meteociel, Frans, maximum temp, EuropaDagelijks weernieuws MeteoGroup
Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI
https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/14 dagen berekeningen voor Losser
Omega blokkade?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap