Meteen naar de inhoud

We rollen mooi door de winter heen.

Gisteren

Gisteren op beide stations exact dezelfde temperatuur. Maximum 2.6 en minimum 1.3 graden. Te koud voor de tijd van het jaar. De luchtdruk stond op beide stations op 1039 hPa en de wind bleef uit het noordoosten waaien. Vreemd, precies in de koudste week van het jaar gemiddeld te koud en toch een te laag etmaalgemiddelde voor de tijd van het. Vreemd dat we de laatste jaren zo weinig winterse taferelen zien. Mensen die met kinderen naar het ijs gaan. Of iemand die met Friese doorlopers achter op de fiets haastig richting het ijs fietst.

Andere luchtsoort op komst

Ook vanmorgen zagen de weerkaarten weer goed uit. Hoge druk houden depressies op flinke afstand. Wel lijkt de kern van het hoog iets naar het zuiden te verplaatsen waardoor de wind uit meer westelijke richting gaat waaien en wat zachtere en vochtiger lucht gaat aanvoeren. Hierdoor kunnen de nachtelijk minima iets hoger worden. Het binnendringen van deze lucht zou vanavond vannacht met wat neerslag gepaard kunnen gaan. Misschien dat we dan een paar sneeuwvlokken zouden kunnen zien. Voor de rest veranderd niet veel. We rollen zo mooi door de winter heen.

De site

De oplettende bezoeker die ziet nu af een toe dat het eerste blad van de site er anders uitziet. Enkele dagen gelden heb ik ontdekt dat er in het programma van de site mogelijkheden zitten om het blad met enkele klikken aan te passen. Of ik hier zo gelukkig mee ben dat kan ik niet zeggen. Wel ben ik erachter gekomen dat ik hier lang niet de inhoud van de hele oude site kan laten zien. We moeten maar roeien met de riemen die we hebben. Om alle links weer een beetje weer aan de praat krijg daar gaat ontzettend veel tijd en ruimte inzitten. De mogelijkheden zijn op deze site zijn voor mij zeer beperkt.

Weerkaartjes Ventusky
 Johan Effing | Facebook
 
https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4https://twitter.com/Johaneffing
Site Nullschool. Noordpool gebiedHet weer met Google
http://weerslag.nl/ radar beelden Europahttps://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me1Mon.html
Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)Meteogram voor Losser Free Meteo
Verzameling pluimen 15 dagen WeerplazaJan Visser weer
https://www.vwkweb.nl/
Seizoen verwachting ECWMF
Actuele temperatuurkaart Weerplaza https://www.mscha.org/knmi
/summer.cgi?station=260

Meteogram voor Gronau Westfalen10 minuten registratie Twente Weerplaza
Actuele wolkenloop NederlandHet weerkanaal van Kai Zorn
Meteociel, Frans, maximum temp, EuropaDagelijks weernieuws MeteoGroup
Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI
https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/14 dagen berekeningen voor Losser

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/wetenschappers-voorspellen-kans-op-recordtemperaturen-door-el-ni%C3%B1o/ar-AA16EO9y?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=873b903746804b0f9773495052db1629

Share via
Copy link
Powered by Social Snap