Meteen naar de inhoud

Eerst depressieweer

Gisteren

Vanmorgen als de cijfers van Twente op het net staan dan komen er wel achter dat januari in Twente een zeer sombere maand moet zijn geweest. De zon die hier toch ruim 50 uur in januari moet schijnen, maar ik vermoed dat dit bij lange na niet gehaald is. Volgens de Vantage Pro is hier in Losser 96.4 mm naar beneden gekomen, normaal valt hier in Twente volgens het KNMI 71.5 mm Doordat de winter het helemaal liet afweten is januari zelfs 3 graden te zacht verlopen. Hierdoor zijn er heel wat kubieke meters as bespaard. Geen slechte januari maand dus.

Eerst nog wisselvallig, later kouder

Wat zien we vanmorgen bij de start van de februari maand op de kaartjes. Deze week eerst nog een westelijke stroming die de vorst tot ver achter de Oeral doet afnemen. Daarna waarschijnlijk een weersomslag waar winterliefhebbers heel de winter al opgewacht hebben. Hogedruk ten noorden van ons, later boven Rusland tot meer dan 1050 hPa zodat zich een oostelijke stroming kan instellen waarmee koude lucht naar het westen stroomt. We krijgen dan te maken met wat we al een na wintertje zouden kunnen noemen. Eerst deze week nog winderig depressie weer met de nodige mm regen.

70 jaar geleden

Zag vanmorgen nog enkele berichten binnenkomen, over Jan Visser die met pensioen gaat maar actief blijft op internet. En Good Old Harrie Geurts die in de loop van deze ochtend via de media gaat terugblikken rond de gebeurtenissen rond grootste natuurramp van deze eeuw. Zelf ging ik op de 31 januari naar de dansles in Oldenzaal. Mijn moeder maakte zicht de dag er na nogal zorgen over haar broer die in Gouda woonde. Gelukkig is Nederland toen voor een nog veel grotere ramp gespaard gebleven.

Weerkaartjes Ventusky
 Johan Effing | Facebook
 
https://www.windytv.com/overlays?temp,
51.618,6.724,4
https://twitter.com/Johaneffing
Site Nullschool. Noordpool gebiedHet weer met Google
http://weerslag.nl/ radar beelden Europahttps://www.cpc.ncep.noaa.gov/products
/CFSv2/htmls/euT2me1Mon.html
Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)Meteogram voor Losser Free Meteo
Verzameling pluimen 15 dagen WeerplazaJan Visser weer
https://www.vwkweb.nl/
Seizoen verwachting ECWMF
Actuele temperatuurkaart Weerplaza https://www.mscha.org/knmi
/summer.cgi?station=260

Meteogram voor Gronau Westfalen10 minuten registratie Twente Weerplaza
Actuele wolkenloop NederlandHet weerkanaal van Kai Zorn
Meteociel, Frans, maximum temp, EuropaDagelijks weernieuws MeteoGroup
Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI
https://charts.ecmwf.int/14 dagen berekeningen voor Losser

https://www.bd.nl/videos/productie/mallorca-bedolven-onder-uniek-pak-sneeuw-353979?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

Share via
Copy link
Powered by Social Snap