Meteen naar de inhoud

Gisteren

Gisteren 8e dag van de hittegolf, Twente ruim boven 30 graden en hier tussen de woningen 31.5 graden. Twente had gisteren het hoogste maximum van ons land 30.6 graden. Het was geen datum record, in 2020 is het hier langs de oostgrens al een ruim 31.1 graden geweest op 16 augustus. De wind waaide gisteren uit het zuidwesten meestal is dit aan het einde van een stabiele warme periode al een ontwikkeling dat er een verandering aan zit te komen.
Ook ander goed nieuws, ben weer eens een keer goedgekeurd en volgens de praktijk ondersteunster zelfs met nog betere waarden dan bij de laatste keuring. Ook dank voor de felicitaties met dat we 61 jaar getrouwd zijn. We kunnen dus weer een tijdje vooruit al begint het warme weer nu toch wel aan de conditie te kabbelen. Verder heb ik vandaag geen bijzonderheden. Het aan de praat krijgen van de nieuwe site gaat nogal stroef. Maar ook hier zullen we denk ik wel aan moeten wennen.

Hoe gaat het verder m et de zomer

Hoe gaat het nu verder met de zomer. De natuur probeert een einde te maken aan de hittegolf. In sommige berekeningen zag ik dat dit pas maandag gaat gebeuren. In de dagen tot maandag dan een grotere kans op onweersbuien. Maar echt grote neerslagsommen heb ik niet gezien. Later in de derde decade van de maand weer meer hogedruk invloed. Maar het de diepe kleur rood op de kaartjes is dan verdwenen.  Tegen het einde van de maand waren er op de oceaan een paar oude tropische storingen zichtbaar. Wat die gaan doen is afwachten, ze kunnen warmte maar ook regen en veel wind veroorzaken, maar dan is het al september. Als het maar niet de kant op gaat v a n septeember1959 toen er maar enkele mm neerslag viel.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap