Waterkoud weekend

Wie er interesse in heeft waar deze herfstkou ineens vandaan komt die kan hier klikken. Dan krijg je een mooi overzicht van het noordelijk halfrond. Ben vanmorgen eerst maar eens begonnen een paar regels te schrijven en dan de gebruikelijke ronde te maken langs de verschillende links. In de registratie van het weerstation zag ik vanmorgen dat de buiengebieden die gisteravond zijn voorbijgetrokken nog niet veel hebben opgeleverd. De neerslag som stond vanmorgen op maar 1 mm en de septembersom op 23 mm Het is echt waterkoud geworden misschien dat er vandaag en morgen nog een aantal mm naar enden kunnen. Vandaag nog eens 2 mm en morgen zou er volgenS een Duitse weersite zou er 6 a 7 mm naar beneden kunnen komen. Wie weet ontwikkelt er zich nog een buienstraat waar we dan misschien onder komen te liggen. De middag temperatuur zou volgens de jonge berekeningen beneden 15 graden blijven.

Vanmiddag ga ik samen met nog enkele weeramateurs hier uit de regio naar een waarnemers bijeenkomt in Wijster. Het is heerlijk om weer eens samen te kunnen met mensen die ook met het weervirus besmet zijn.

Gisteren

Gisteren een heel ander weertype dan donderdag maar de neerslag en middagtemperatuur verschilden niet veel bij de laatste dagen. Het werd op Twente nog dik 18 hadden. We hadden een paar flinke buien verwacht maar het bleef bij wat gespetter, tot 18.00 uur 0.2 mm. Wel veel meer wind dan gisteren. Zoveel bijzonders kan ik er niet over vertellen. Het was heerlijk om eens weer heldere schone en koelere lucht te mogen in ademen. Je krijgt er direct meer inspiratie door.

Als R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand.

Door Johan Effing

Ben miijn hele leven als hobby met het weer bezeig geweest. In januari word ik 88 jaar en probeer het nog een poosje vol te houden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap