Meteen naar de inhoud

Oktoberweer in september!

Vrij koud

Vanmorgen heb ik maar eerst naar het weerfilmpje van Kai Zorn gekeken. Met daar op de prachtige uitleg wat er weerkundig gezien in de nieuwe week kan gaan gebeuren. Vandaag een dag met veel buien hopelijk laat Pluvius hier flink wat naar beneden komen. De temperatuur blijft daarbij onder normaal, morgen ook nog kans op buien daarna enkele dagen dat het weer opknapt. Met misschien wel de eerste nachtvorst. En daarna, het volgend weekend een nieuw polaire depressie. Die helemaal doorstoot tot het Middellandse zeegebied. Het weer met boven normaal temperaturen keert dan ook nog niet terug. Dus voorlopig oktober weer in september.

In Wijster

De dag van gisteren zal ik niet snel vergeten. Met nog enkele weer amateurs hier uit de oostelijke regio waren we te gast van regio noord en Friesland. Het was een geweldige middag waarin veel oudgedienden elkaar teug zagen. Sommigen waren zoveel ouder geworden dat ik ze bijna niet terug kende. De organisatie had een mooi programma in elkaar gezet waarbij ook en meten van de neerslag ter tafel kwam, een onderwerp waar je bijna niet uitkomt. Wie gaat er nu in de nachtelijke uren de inhoud van een Helmann regenmeter aftappen. Ik niet. Leuk was dit ik Jordy Bloem daar weer eens tegenkwam. Had hem al een hele tijd gemist. Hij blijkt nu een particulier weerstation te runnen. De bijeenkomst werd afgesloten met een Barbecue. Van mijn kant aan iedereen dank dat ik deze bijeenkomst heb mogen meemaken. Want ik moest thuis heel wat regelen want ik kan Friede mijn vrouw ook al 86 niet alleen thuis laten zitten.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap