Meteen naar de inhoud

Hersfstkou

Het blijft voorlopig koud

Met de regen is ook de herfstkou het land binnen gekomen. De weer kaarten zien er nu heel anders uit en de isobaren de lijnen van gelijke druk laten ons zien dat hier voorlopig geen eind aan komt. Het volgend weekend zelfs een lagedrukgebied boven Scandinavië en boven Groenland veel hoge druk. Dat betekent dat ons weer voorlopig uit het hoge noorden komt. Toch hele ander kaartjes dan de afgelopen zomer. De laatste dagen heb ik flink moeten zoeken, maar ik heb ze toch gevonden, de Amerikaanse weerkaartjes. De link was nog zoek. Het moeten de goede zijn want Kai Zorn gebruikt ze ook geregeld in zijn weerfilmpjes.
Of ik nog met Google-drive verder ga dat weet ik niet, het lijkt veel vrije ruimte in beslag te nemen en houdt precies bij wat je allemaal bezoekt op het internet.

https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me2Mon.html

Gisteren

Gisteren weer eens een verrassing. Tot gisteravond laat op beide stations maar een maximum van 12.1 gaden. De temperatuur is hier niet bovenuit gekomen, het is voor de Twentse reeks voor 18 september zelfs een koude record geworden. Dit is weer een verrassing waar je zelfs niet aan denkt dat dit kan gaan gebeuren. Vorige week zondag nog bijna 25 graden. Het was een echte waterkoude dag die hier 9 mm achterliet in het automatische weerstation. In de donkere uurtjes is daar tot middernacht nog flink wat bijgekomen. De september som was vanmorgen opgelopen naar 39.2 mm Zo zie ja maar weer dat het weer voor een verrassingen kan zorgen. De regenton liep vanmorgen alweer over. Heb er een hele tijd op moeten wachten.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap