Meteen naar de inhoud

Het blijft voorlopig fris voor het gevoel.

De noordwestelijke stroming blijft voorlopig

Vandaag schrijven alweer 20 september, dus morgen alweer het tijdstip om even terug te kijken op eerste 20 dagen van de maand. Nog 10 dagen en oktober staat alweer op de kalender. We kijken dus maar even vooruit naar het einde van de maand. We zijn nu in een tijd aangekomen dat tien dagen vooruit redelijk betrouwbaar kan worden berekend. We zien vanmorgen dat er geen plaats is voor mooi nazomerweer. De maxima hebben moeite om boven 20 graden uit te komen. De situatie op weerkaarten grondig is veranderd. De luchtdruk lijkt voorlopig hoog te blij ven op het midden van de oceaan en laag boven noord Europa, dat houdt in dat het weer bij ons voorlopig uit het westen tot noordwesten blijft komen. Uit deze richtingen wordt geen zachte lucht aangevoerd. Het komend weekend een nieuw lagedrukgebied boven Scandinavië die de noordwestelijke stroming kan doen intensiveren. In deze stroming volgende week dan weer buien. Een overgang na een mooi nazomertje lijkt er voorlopig niet in te zitten. Hoe we deze week nog een aantal droge dagen met bescheiden temperaturen tegemoet gaan. Het zou bij een heldere nacht tot wet grondvorst kunnen komen.
Vanmiddag maar weer eens een corona prik in Enschede gaan ophalen.

Gisteren

Toen ik net na de middag op de fiets stapte om een paar boodschappen te doen hoorde ik het onweren in noordwestelijke richting Oldenzaal. De atmosfeer was zo koud dat er fikse buien ontstonden. Net voor het middaguur hier al een fikse plensbui. Het regenende even hard. Er kwam in korte tijd ongeveer 5 mm naar beneden waardoor de regenton overstroomde. Van die bui met onweer hebben we maar een paar druppels meegekregen deze trok ons noordwestelijk voorbij. Voor de eerste bui uit is het hier nog 18.2 graden geworden. De septembersom is nu opgelopen naar 44.6 mm.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap