Meteen naar de inhoud

Rustig herfstweer!

Pas volgende week een nieuw lagedrukgebied

Dat de weer machinerie zich niet in de richting van zacht weer voor de tijd van het jaar gaat ontwikkelen bleek vanmorgen. Volgende week lijkt een lagedrukgebied te gaan afzakken van het hoge noorden naar het Noordzeegebied. Later trekt een deel via de Golf van Biskaje door naar het zuidwesten van het Iberisch schiereiland om daar de herfst op volle toeren te laten draaien. Misschien dat dan aan de voorzijde van dit lagedrukgebied wat zachtere lucht naar het noorden komt maar dat is nog niet helemaal duidelijk.
 De eerste dagen veranderd er bij ons nog niet veel. Vandaag richting 20 graden, morgen ongeveer hetzelfde weer. Tijdens het weekend kan er dan wat regen vallen. Dit is hier nog steeds erg welkom. Want er is tot nu hier nog maar 44.8 mm gevallen. Normaal valt er in september ruim 65 mm maar door de droge warme zomer is er nog steeds een groot neerslagtekort.

Gisteren

Gisteren weer dat prima bij deze tijd van het jaar past. Na een koude nacht met de eerste gro ndvorst van het jaar met hier daar wat mist en prachtige temperaturen van 17 a1 8 graden. Veel zon gistermiddag zodat de zonnepanelenbezitters weer heel wat zonne-energie hebben binnengehaald. De balans opgemaakt van de eerste 20 dagen deze maand. Het maand gemiddelde staat nog op ruim 16 graden en dat is nog steeds flink eind boven normaal. Stijgen lijkt het deze maand niet meer te gaan doen daarvoor ontwikkeld de drukverdeling zich niet in de goede richting.
Het plaatje kreeg ik gisteren al binnen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap