Vandaag nog meest droog morgen nat?

Voor het eerst sinds lange tijd heb ik vanmorgen heel wat neerslag zien staan in de berekeningen. Dit mag ook wel want hier langs de oostgrens zitten we nog met een flink neerslag te kort. Maar dit kan zo veranderen want ik heb het in het verleden meerder keren meegemaakt dat na een lange droge periode de hemelsluizen wagenwijd opengingen. Als we nu naar berekening kijken kon het wel eens die kant opgaan. Vandaag lijkt het hier nog tot aan de avond droog te blijven naar voor morgen zaterdag staan er heel wat mm in de berekeningen. Zondag iets minder nat.  Maandag en de dagen er na lijken fronten van een nieuwe depressie opnieuw flink wat regen te brengen. Of hier ook resten inzitten van tropische storingen dat weet ik niet maar dat wil in de tweede helft van september wel eens gebeuren. Of het weer dan begin oktober dan wil opknappen is afwachten.

Gisteren

Gisteren verschilde het weer niet veel met dat van gisteren. Het maximum kwam iets hoger uit 20 graden hier tussen de woningen en 19.1 graden op Twente, net als gisterochtend had het daar weer een graadje gevroren. Het aantal zonuren lag net et als eergisteren in de buurt van de 10 uur. Van mensen die nogal wat bomen om het huis hebben staan die veel schaduw veroorzaken krijg ik te horen ze mogen daar van hogerhand niets aan doen nu de dagen korter waardoor de schaduwen langer worden.

Sommige bloemen doen het zelfs zonder water goed tussen de cement tegels.

Heb nog weer een paar links bijgevoegd met lange termijn prognoses bijgevoegd.

https://effis.jrc.ec.europa.eu/apps/effis.longterm.forecasts/

https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me2Mon.html

Door Johan Effing

Ben miijn hele leven als hobby met het weer bezeig geweest. In januari word ik 88 jaar en probeer het nog een poosje vol te houden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap