Meteen naar de inhoud

Vandaag kans op regen, morgen veel zon?

Gisteren

Na dat gistermorgen de zon nog even geschenen had nam de bewolking toe, voornamelijk hoge, er viel geen regen maar doordat het bewolkt was bleef de temperatuur iets achter bij donderdag. Op Twente werd het nog 17.7 en hier in de tuin 18.4 graden. Je kon mooi zien dat er geen treksnelheid in de bewolking zat en de activiteit leek dan ook verder af te nemen.  Uiteindelijk is er de afgelopen nacht toch nog 1.2 mm aan neerslag naar beneden gekomen.

Lange periode met wisselvalligheid op komst?

Hoe gaat het nu verder in een van de saaiste weerkundig gezien gedeelten van het jaar. Ook Kai Zorn had er vanmorgen moeite mee om wat te vertellen over het weer van de komen de tijd. In kort komt het hierop neer als men naar de kaarten kijkt er lijkt deze herfst geen plaats te zijn voor een mooie oude wijven zomerperiode. Op onze breedte werd een groot lagedrukgebied in getekend waar storingen van de oceaan steeds naar toe trekken. Het komt hierop neer dat we een vrij lange periode met wisselvallig weer tegemoet gaan waarbij er elke dag wel een meetbare hoeveelheid regen naar beneden komt. Misschien dat de natuur het ontstane neerslag te kort gaat aanvullen.

De natte herfst van 1959?

Enkele jaren geleden kreeg ik een paar plaatjes binnen over de late herfst van 1959 waar wateroverlast te zien is na de zeer droge zomer van 1959. Over grens moet toen zoveel regen zijn gevallen dat het tussen Losser en de Glane tot wateroverlast kwam. Heb meerdere keren geprobeerd om erachter te komen wat er toen in Duitsland gebeurd is maar te vergeefs.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap