Nat begin van oktober.

Nadat ik vanmorgen weer moeite had om wakker te worden verraste het mij dat er in de tweede nachthelft 14 mm naar beneden is gekomen. Heb er helemaal niets van meegekregen. Het brengt nu bij de oosterburen in het noordoosten waar het nog erg droog was flink wat regen. Ook morgen zien op het weerkaartje een regengebied maar dit lijkt zuidelijk van ons langs te trekken daarom zou morgen het weer wel eens mee kunnen vallen. Na het depressie geweld proberen volgende week hogedrukgebieden grip op ons weer te krijgen. Of dat lukt moeten we maar afwachten. De prognose was van morgen dat het heel de week droog blijft. Krijgen de hogedrukgebieden de overhand dan kan er in de nachten gemakkelijk mist ontstaan. Zo heel veel kan ik vanmorgen niet vertellen. In 2008 viel er op de eerste oktober 42 mm neerslag. Hier wil ik het dan vanochtend mee besluiten want vandaag proberen we september in de archieven weg te schrijven. Groetjes, Johan.