Meteen naar de inhoud

Nog een heel kleine kans op een bui

Normaal oktober weer

Vanmorgen een mooie egale pluim voor de eerste helft van oktober wel gaat de temperatuur later in de maand iets naar beneden. Diepe depressies die voor ons van belang zijn heb ik vanmorgen niet gezien. Over de Britse eilanden en aangrenzende zeeën een zuidwestelijke stroming waarmee zachte lucht ver het poolgebied binnenstroomt. Bij ons meer invloed van hogedrukgebieden waaronder het vrij zacht kan worden voor de tijd van het jaar. Het ziet er voor de hele eerst helft van oktober bijzonder goed uit. Het weer lijkt zich voor oktober heel normaal te gaan ontwikkelen. Volgende week zelfs een enkele keer boven 20 graden. Niet zoals in 2003 toen het al enkele nachten matig vroor en het sneeuwde.

Gisteren

De kop is er weer af. Gisteren geringe verschillen van tussen het platteland en het weer tussen de woningen. Zeer opvallend waren de metingen van de beide regenmeters die erg dicht bij elkaar staan opgesteld. De Vantage Pro registreerde 19.2 en de Hellmann 20 mm De maxima lagen rond 17 graden. Met de wind viel het ook mee in de middag tijdens een bui onweer hoger op in de atmosfeer.

 Gisteren september bijgewerkt net zoals ik dat ook deed toen de bestanden nog op de site van weerstation Losser stonden. Op Twente was september toch nog een halve graad te zacht en het kwam tweemaal tot grondvorst er viel 66 mm regen ongeveer de normale september hoeveelheid.

Begin het zo langzamerhand toch wel te missen dat ik bijna niets meer kan laten zien. Zou het nog wel zin hebben om hier volgend jaar mee door te gaan? Allemaal fijne zondag.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap