Het mooi oktober weer blijft!

Soms heb je er van die dagen tussen zitten dat het tegenzit. Zo ben ik al een paar dagen bezig om toegang te krijgen tot het afgesloten gedeelte van de VWK-site. Daarom heb ik gisteren de wachtwoorden map maar eens goed opgeschoond. Daar stonden nog een aantal wachtwoorden in uit een ver verleden. Als je wat bewaard dan heb je wat wordt er eens gezegd maar het kan ook te gek worden en verwarring geven. Ben niet buien geweest moest ook de huishouding nog draaiende houden en vooral de politiek volgen die nu ook behoorlijk spannend begint te worden. Uit de registratie kon ik aflezen dat het een mooie zondag met veel zon is geweest. Nadat er de gisternacht nog een bui viel werd het hier tussen de woningen 18.2 en op Twente 18 graden. Prachtig voor deze tijd van het jaar.

Prachtige herfstweek?

Dit prachtige weer lijkt in de nieuwe week aan te houden. Hoewel in het midden van de week een depressie dichterbij komt. Aan de voorzijden wordt dan een hoeveelheid warmte aangevoerd van zuidelijke breedten, ruim 20 graden moet dan mogelijk zijn. Volgens de jongste berekeningen zijn de neerslagkansen niet groot. Maar door het dichterbij komen van het front moeten we toch een slag om de arm houden. Op de kaartjes was van morgen te zien dat op de traditionele plekken zoals de westkust van Noorwegen en Schotland veel regen naar beneden kan komen. Dit is voor die streken normaal bij een westcirculatie. Koning winter heeft nog niet veel aspiraties om zich boven Siberië naar het westen uit te breiden er zijn nu zelfs kaartjes dat hij weer terrein prijs moet geven.
 
Of we veel waarde moeten hechten dat er september maanden zijn geweest met ongeveer hetzelfde weersverloop van dit jaar waarop koude winters zijn gevolgd. We wachten af.