Meteen naar de inhoud

Nog weinig verandering

Nog geen bijzonder oktober weer

Over het weer voor de rest van de week kunnen we kort zijn. Het blijft meest droog en er worden flink aantal zonuren verwacht. Volgende week een iets grotere kans op wat neerslag en de temperaturen zullen volgens de berekeningen dan ook iets later uitkomen. De depressies lijken ook op afstand te blijven. Heb al veel vaker geschreven oktober is voor de weeramateurs een van de saaiste maanden van het naar. Ook boven het Middellandse-zeegebied lijkt het weer nog mee gaan vallen dit vooral na de bijzonder hete zomer. Ook in zuid Frankrijk wil het in de herfst wel eens spoken maar veel is er ook daar nog niet aan de hand. Heb tegen het eind van de periode wel gezien dat een lagedrukgebied ver uitzakt langs de kusten van Europa naar het zuiden. Dit moeten we maar eens goed in de gaten houden.

Gisteren

Gisteren heel redelijk weer voor begin oktober, geen record temperaturen maar voor de bebouwde kom een heel redelijk maximum van 18.4 graden. Twente bleef ietsje achter maar daar toch nog 17.3 graden. Doordat er niet elke dag wordt gekookt kon ik er gistermiddag er toch weer een uurtje tussen uit. Veel weiden zien er weer heerlijk groen uit. Hier en daar loopt het vee nog in de weiden.
Het overzicht van september is nu gereed heb zelfs een grafiek van de neerslag kunnen maken. Gistermiddag nog even in de vogel hut geweest er waren veel vogels te zien en ik heb me laten vertellen dat er ook trekvogels bij zaten. Het viel me op, dat Duitse vrouwen die ook naar de vogels keken moeite hadden met het woord eend. Het veroorzaakte bij mij nogal wat binnenpretjes.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap