Eindelijk een beetje winter!

Gisteren.

Het was achter in de middag weer eens ouderwetse koud. De oostenwind deed mij herinneren aan vroeger koude winters toen we van Losser naar Enschede nog tegen de oostenwind in moesten fietsen. Eigenlijk is over de dag van vandaag niet veel te vertellen. De temperatuur daalde langzaam en het regende niet. De temperatuur kwam op Twente nog tot 8.8 graden en op weerstaton Losser een fractie lager. De vorstgevoelige planten heb ik gisteravond toch maar even naar binnengehaald. Een oude opnieuw uitgelopen Dahliaknol heb ik maar even goed afgedekt met een emmer op de kop. Wil proberen als de weer winter zacht gaat verlopen deze in de koude grond laten te laten overwinteren.

Lichte vorst

Vanmorgen om half vijf is de temperatuur hier tot onder nul gedaald dit was vanochtend mooi af te lezen in de temperatuur registratie van het weerstation. In de eerste jaren van het bestaan van het VWK waren  sommige weeramateurs zo fanatiek dat ze zelfs het aantal vorsturen bijhielden, hieraan heb ik nooit meegedaan, onbegonnen werk Zou het nu zo kunne nagaan aan de hand  van de registratie.

Vanavond weer snel onder nul

Eindelijk is het dan weer eens zo ver dat het is gaan vriezen dat de laatste jaren niet zo vaak meer voorkomt. Op het ogenblik dat ik dit schrijf vriest het hier -2.4 graden. In de loop van de dag komt de  temperatuur weer boven nul uit om er vanavond weer snel on der te duiken.

Morgen alweer dooi

Morgen lijkt het alweer gedaan te zijn met dit wintertje. Maar het laat wel zien dat het in Nederland nog wil vriezen zelfs in november. Misschien vriest het morgenvroeg  om deze tijd wel matig. We zouden weer wat beelden van mensen op het ijs kunnen zien. We moeten maar afwachten of we deze winter met een volgende vorstperiode te maken krijgen. Het laat in ieder geval zien dat het in Nederland nog kan vriezen zelfs in november.

Volgt de eerste sneeuw op regen, het houdt een harde winter tegen.

https://www.ventusky.com/?p=74.0;10.0;3&l=temperature-2m&t=20221119/07

Beeld uit winter 2010
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord