Meteen naar de inhoud

Al volop winter in november!

Gisteren

Gisteren is onze oudste kleinzoon 25 jaar geworden. Kan het me nog goed herinneren dat een vriend van mijn oudste zoon vlak na de geboorte met een digitale camera een plaatje maakte van jonggeborene. Later op de avond haalde ik het eerste plaatje binnen via het internet uit Groningen. Gisteren was ik dus 25 jaar online. Hier moest ik steeds aandenken toen ik weer eens in het gigantische archief aan het rommelen was. Waar blijft de tijd.
Na vorstige ochtend -2.5 graden is de temperatuur gistermiddag opgelopen naar +2.7 graden. De zon scheen hier op Twente zelfs 7.7 uur. Terwijl ik dit rapportje schrijf vriest het hier alweer -2.2 graden.

Plotseling matige vorst

En dan ineens matige vorst in november -7.2 graden. Vroeg mij van morgen af is het een datumrecord voor 20e  november.  Dat is het niet geworden. In 1971 heeft het op 20 november op Twente al eens -9.9 graden gevroren en in 1998 – 8.2 graden. Maar het is toch wel verbazingwekkend dat in het nieuwe klimaat in november het ineens tot zo’n lage temperatuur kan komen. Groot was de verassingen vanochtend dat aan het einde van de maand boven Noord-Rusland de luchtdruk omhoog gaat naar 1070 hPa. Waar dat allemaal op uit kan draaien zit nog in de natuur verborgen. Prachtig, dat het weer nog vele geheimen heeft. Volgende week zeer zacht weer en dat het nieuwe hoog boven Scandinavië. We gaan het met grote belangstelling volgen nu we richting december gaan. Fijne zondag allemaal.

Dinkel 2 januari 1979
Share via
Copy link
Powered by Social Snap