Meteen naar de inhoud

Waterkoud

Het begint er steeds meer op te lijken dat de winter dit jaar toch iets ander gaat verlopen dan andere jaren. Vanmorgen kan ik er geen touw aan vast knopen. Echte winterkou zien we iet op de kaarten. Wel een sterke zuidwestelijke die de komende dag zeer zachte lucht naar het poolgebied doet stromen. Zeer opvallend is dat deze lucht zelfs om noordelijk van het Euro Aziatische continent naar het oosten wil stromen. Ik weet niet wat ik er vanmorgen over moet schrijven. Het lijkt voorlopig waterkoud te lijven met veel bewolking of en toe wat neerslag en niet al te veel wind. Zeer slecht voor de groene energie. Toch lijken we na vandaag iets van die sterke zuidwestelijke stroming mee te krijgen waardoor de gevallen sneeuw 1 cm verdwijnen en het toch langzaam verdwijnt en het wat zachter wordt. Op het scherm van de Vantage Pro zie ik dat de temperatuur toch weer tot een fractie onder nul is gedaald. We moeten vandaag het weer maar even zijn gang laten gaan want ik weet niet goed wat ik er over moet schrijven. Fijn begin van de nieuwe week. Groet, Johan

Gisteren

Ook gisteren was Twente weer het station met 4.8 uren zon het zonnigste station van het land. Het had op Twente -8.8 graden gevroren. Op de site van Tubantia stond vanmorgen een andere minimumtemperatuur. Schijnbaar heeft men het niet door dat de daling bij heldere condities in deze tijd van het jaar vrij lang doorgaat. Toen ik aan dit overzichtje begon voel er wat neerslag maar kon niet zien of er ook sneeuw tussen zat. Wel een sneeuwicoon op het scherm van de Vantage Pro. Dit is ook een prachtig Duits winterverhaal: https://www.youtube.com/watch?v=1XVFzyhr-Bc

Eerste sneeuw gisteravond
Share via
Copy link
Powered by Social Snap