Meteen naar de inhoud

Opnieuw vrij zachte periode

Gisteren

Na enkele koude nachten werd gisteren een begin gemaakt met opruimen van de ergste kou. Op Twente werd het 4.6 graden hier in de tuin bleef de temperatuur iets achter 3.7 graden. Ik mag 3 mm aan het november totaal van de neerslag toe voegen van de sneeuw die in Vantage Pro is gesmolten. Het laagje sneeuw 2 cm was tegen het donker grotendeels weggesmolten. De zon hebben we hier gisteren niet gezien. Dus de tweede zonloze dag achtereen. De daling van de luchtdruk kondigde alweer een weersverslechtering aan.

Redelijk weer deze week

Met de weersverslechtering viel het mee er is de afgelopen nacht maar 0.4 mm naar beneden gekomen. Ook vandaag en de volgende dagen lijkt het weer mee te vallen we gaan een grotendeels droge dagen tegemoet en een temperatuur lijkt die op een normaal niveau voor de tijd van het jaar terecht te komen. Dit alles hebben we te danken dat de luchtdruk boven het continent hoog blijft. Vooral hier langs de oostgrens hebben we daar profijt van. Van de zon moeten we geen wonderen meer verwachten want we gaan nu echt de donkerste tijd van het jaar tegemoet. Hoe het weer zich op wat langere ter mijn gaat gedragen is afwachten. Hogedrukgebieden liggen te ver weg voor winterweer. Persoonlijk vind ik dit toch wel een goede ontwikkeling. Want er zijn nogal wat decembermaanden geweest dat sneeuwijs en kou domineerden. Ik denk daarbij vooral aan de decembermaanden van 1981 en 2010

Van een van de bezoekers heb ik de volgende link ontvangen. Het is wel eens leuk om deze in te zien wat er op het continent wordt geschreven. https://www.pravda.ru/mysterious/7183-anomalia/

Plaatje uit 2010
Share via
Copy link
Powered by Social Snap