Meteen naar de inhoud

Nog steeds grote hoeveelheden zachte lucht naar het Poolgebied.

Het blijft voorlopig zacht

Hoewel het winterweer zich handhaaft in Scandinavië zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat het ook hier zal gaan winteren. Zeer zachte lucht stroomt nog steeds in grote hoeveelheden tussen Noorwegen en IJsland door naar het poolgebied. Als gevolg hiervan blijft de luchtdruk hoog boven een deel van Scandinavië en Rusland. Er zijn geen aanwijzingen dat er snel aan deze situatie iets zal veranderen. Uit vroegere winters kan ik mee deze toestand goed herinneren. Er liep dan een soort vorstgrens via Polen naar Scandinavië. Soms verplaatste deze grens dan naar het westen waardoor we hier ook enkele dagen met winter te maken kregen. Maar ik moet er wel bij zeggen dat dit verschijnsel zich nu al vroeg in dit koude seizoen voordoet. We kunnen natuurlijk de seizoen afwijkingen van het ECWMF er even bijhalen aar deze geeft de winter ook niet veel kans en laat zelfs de winter in Scandinavië voor een deel verdwijnen.

Gisteren

Eerst dacht ik dat de zon vandaag niet had geschenen. Maar op Twente heeft men toch 1.4 uur zon geregistreerd. Zeer zacht was het niet, op Twente 7.5 en weerstation losser iets hoger 7.9 graden. Vandaag overdag geen regen, de afgelopen nacht moet toch wat geregend hebben 0.6 mm, daardoor is de november som opgelopen naar 24.7 mm.

Oude archieffoto
Share via
Copy link
Powered by Social Snap