Meteen naar de inhoud

Nog steeds geen echt winterweer in de kaarten.

Gisteren

Na een aantal wat frissere dagen liep de temperatuur vanmiddag op tot in de dubbele cijfers. Op Twente werd het 11.1 en weerstation Losser registreerde 10.9 graden.  Vanavond heb ik even naar het november gemiddelde gekeken. Normaal is dat dat 6 graden, november stond vanavond op 8.4 gaden. Het kan bijna niet anders november eindigt ook weer ver boven normaal. Eerst begin december lijken de gemiddelde temperaturen weer gaan dalen. Het aantal uren zon komt ook ver boven normaal uit. Tot gisteravond 100.2 uur. Normaal voor heel de bijna 59 uur. Hier zal ik maar niet op reageren.

Voorlopig nog vrij zacht.

Vanmorgen heb k eerst maar naar de weerfilm van Kay Zorn gekeken. Want de kaarten zien er voor de langere termijn zie er toch wel heel boeiend uit. Grote sterke hogedrukgebieden boven noord een oost Europa en toch zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat we vanaf begin december flink de winter in duiken. Je zou kunnen zeggen het kan vriezen of dooien. In de neerslagfilm voor de komende tijd is te zien dat regen brengende fronten niet verder komen dan het westen van ons land, ze worden tegengehouden door de hogedrukontwikkelingen boven het vasteland. De stroming blijft daardoor meest zuidelijk. Hoe ver de zeer koude lucht nu nog oostelijk van Moskou onze kant op kan komen is nog onduidelijk. Door de steeds aflandige wind kan de temperatuur wel steeds iets lage worden. Een ding is wel zeker, zeer zacht weer zit er niet in de kaarten. Tot slot nog een aantal links.

https://www.weer.nl/nieuws/2021/definitieve-winterverwachting-2022-koud-en-droog-met-in-de-tweede-helft

https://www.weer.nl/nieuws/2021/definitieve-winterverwachting-2022-koud-en-droog-met-in-de-tweede-helft

https://www.gismeteo.ru/news/weather/russkaya-zima-v-sibiri-snegopady-s-metelyami-ustupajut-silnym-morozam/

Foto uit 2001 toen ik nog wel eens in het Lutterzand kwam.
Gistermiddag voor de regen uit.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap