Meteen naar de inhoud

Morgenmiddag nog regen en vrij zacht.

Nog afwachten hoe de berekeningen zullen uitkomen

Als alles volgens de berekeningen verloopt lijkt het vanaf midden volgende week kouder te worden. Een scherpe kou inval zoals in december 1946 of oudejaarsdag 1978 lijkt het niet worden. Hiervoor is het nog veel te vroeg in het seizoen. Uit winter verhalen weet ik wel dat in november 1890 de winter hier eind november wel inviel nadat er veel regen was gevallen waardoor het vee gered moest worden en op hogere etages in veiligheid moest worden gebracht. De december maand die erop volgde werd een zeer koude maand.

Winter in december altijd iets aparts

Ook nu worden er paar dagen met flink wat regen verwacht waar we zondag ook al mee te maken krijgen, waarna we meer een oostelijke circulatie over ons heen krijgen. Winter in december is altijd iets aparts omdat dan het weer niet wordt beïnvloed wordt door de zon. Een sneeuwdek van enkele centimeters en een heldere nacht kan al strenge vorst tot gevolg hebben we wachten af hoe het zich zal ontwikkelen.

Vandaag

Vanmiddag een wintermeeting op het KNMI. Klik voor de verbinding en het programma op de volgende links.

Gisteren

In het weer van gisteren zat niet zoveel verschil met dat van donderdag. Alleen de zon scheen wat langer 4.5 uur en er viel 1.6 mm regen. Vandaag 11.1 graden op Twente, nog steeds boven normaal.
Gistermiddag heeft een monteur van Ziggo hier een nieuw internet modem geïnstalleerd. Ging vrij vlot, nadat de goede wachtwoorden waren ingevoerd werkte alles weer. We kwamen er weer eens achter dat een verbinding met een kabel veel sneller dan een draadloze verbinding.

Sneeuw op het slijk, binnen drie dagen een harde dijk.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap