Gisteren

Gisteren- was het weer frisser dan vrijdag. Het is in de nacht flink afgekoeld waardoor er mist ontstond en laaghangende bewolking. De zon had daardoor niet veel kans om goed door te komen waardoor het maximum 8.4 graden achterbleef. De zon heeft toch nog even geschenen en er viel af en toe wat lichte motregen 0.2 mm.

Dreiging decemberkou afgenomen

Gisteren de eerste tekenen dat het met de kou voor begin december wel eens mee zou kunnen vallen. Vanmorgen een nieuwe tegenvaller voor de winter liefhebbers. De ECWMF-pluim laat de temperatuur zelfs op lopen naar 10 graden in de plus met een sterk hogedrukgebied boven noord Europa. De GSF-pluim houdt de kou er nog wel in. Als we even nuchter naar de ontwikkelingen op de weerkaarten kijken dan lijkt zich ten noorden van het hogedrukgebied ten noorden van Moskou een sterke westelijke stroming te ontwikkelen met vrij zachte lucht. Een ontwikkeling die niet in het menselijk brein past maar de computers pikken het wel op. Vroeger kan ik me herinneren zijn er ook perioden in de winter met een oostelijke stroming zijn voorgekomen dat het niet wilde vriezen. Vandaag en ook morgen nog weer van de oceaan met hopelijk flink wat regen voor het lage grondwaterpeil.

De wintermeeting

Met de wintermeeting in de Bilt is er schijnbaar met de techniek van alles misgegaan. Kon ook geen goede link op de site krijgen. Misschien kunnen we het later nog wel even bekijken want er zal toch wel een opname van gemaakt zijn. Allemaal fijne zondag.

De zuid westelijke hemel gisteravond.

Door Johan Effing

Ben miijn hele leven als hobby met het weer bezeig geweest. In januari word ik 88 jaar en probeer het nog een poosje vol te houden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap