Gisteren

Zo heel valt er niet over het weer van gisteren niet te vertellen. Het grootste deel van het land had een zonloze dag. Alleen op Twente niet, daar kwam de zon gistermorgen nog even door. Het was alweer iets frisser. Twente nog 7.3 graden maar hier in de tuin bleef de temperatuur iets achter met 6.6 graad. Met de regen viel het opnieuw tegen maar 1.4 mm vanmorgen 0.6 mm. Hier is nu 9 dagen achtereen een kleine hoeveelheid regen gevallen. Neerslagsom november in de buurt van de 55 mm Dit moet ik nog even goed na kijken want het lijkt erop dat ik een fout heb gemaakt.

Het Groenlandse hoog

Grote neerslag hoeveelheden zoals dat vroeger wel eens gebeurde in deze tijd van het jaar als kouder weer op komst is lijken er niet op komst te zijn. Dat het kouder wordt dat kan al bijna niet meer misgaan want de luchtdruk boven Groenland blijft volgende week voortdurend hoog in de buurt van Groenland 1050 hPa. Hoe het allemaal zal gaan veranderen na elf te zachte decembermaan de is nog steeds afwachten. Ik mag jullie er wel aan herinneren dat in december 1996 een Groenlands hoog zich naar het zuidoosten uitbreidde waar dan een van de koudste perioden uit de vaderlandse weer geschiedenis op volgde compleet met een Elfsteden tocht. Fijn begin van de week.

Foto uit het archief.

Door Johan Effing

Ben miijn hele leven als hobby met het weer bezeig geweest. In januari word ik 88 jaar en probeer het nog een poosje vol te houden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap