Meteen naar de inhoud

Beste bezoekers

In juli 2022 bestond de site weerstation Losser 20 jaar. Tot voor enkele jaren geleden had ik geen enkele moeite om alles op de computer een beetje aan de praat te houden. Maar met de introductie van Window 10 en de aanschaf van een nieuw weerstation liep het niet meer zo lekker. Daar kwam nog bij dat Friede vorig jaar bij een val van de fiets haar heup brak en de nieuwe dure Vantage Pro niet goed aan de praat kon krijgen. Achteraf mankeerde er aan het nieuwe dure station iets. Friede is gelukkig grotendeels hersteld. Met de introductie van Window 10 en het nieuwe weerstation bleef het vallen en opstaan. Daar kwam plotseling ook nog het stroever draaien van de site bij. Tot dat ik een poos geleden hulplijnen in het beeld had zitten. Heb toen de verkeerde herstel optie, fabrieksinstellingen gebruikt, dat had tot gevolg dat ik alles opnieuw moest inregelen. Het bleek bovendien een iets andere Window versie te zijn. Laat nu alles gewoon alles op me afkomen. Ik laat het voorlopig maar zo en het hoeft allemaal bij mij niet optimaal met bijna 88 jaar meer te werken. Het beroemde One Drive (Microsoft 365) programma van Microsoft dat ik eens cadeau heb gekregen bij de aanschaf van een Window Phone is helemaal vol gelopen met foto’s door de fabrieksinstellingen en is nu onbruikbaar. Je kunt het niet eens deleten. Tussen door moest ook nog de app van de Rabobank op de computer downloaden om mee te doen, deze was gek genoeg op de telefoon terecht zijn gekomen. Verwarring ten top. Ook het gedoe rond de Corona app en de Digi’D app om deze aan de praat te krijgen vergde nogal wat tijd. Ben nu zo langzamerhand overal wel klaar mee. Maar de nieuwsgierigheid heeft het toch weer gewonnen en met de hulp van Albert die ik erg dankbaar ben voor alles wat hij voor me gedaan heeft en nog doet ben ik toch maar verder gegaan. Op naar de nieuwe site en misschien Window 11 (test)

7 februari 2023

De site 2

Enkele maanden ben ik nu met de nieuwe site bezig maar ik kan de oude site niet vergeten waar meer dan 20 jaar mee bezig ben geweest. Veel meer mogelijkheden en misschien ook wel eenvoudiger. Denk dat WordPres meer een eigenbouw site is voor hoger opgeleiden die er veel tijd voor hebben men kan kiezen uit verschillende versies. Ben nu al een hele poos bezig het menu op orde te krijgen en er een paar pagina’s een toe voegen.. Hoe ik al die pagina’s van de oude site hierop kwijt kan worden en benaderbaar zou kunnen maken is voor mij een raadsel.
Mocht er iemand zijn die me met de site wil helpen die is hier welkom. johaneffing@weerstationlosser.nl , moet wel met WordPres om kunnen gaan.